Att tänka om

Trött av förkylning men samtidigt glad att den här verkar gå över långt tidigare än många av de flesta förkylningar jag haft. Inte ovanligt att det tagit två-tre veckor ibland, men då även med sämre kost och sämre sömn eftersom hostan ofta kommer även på nätterna. Sömnen är verkligen så viktig, jag har nog inte tänkt så mycket på det tidigare egentligen, men det märks på en gång, det blir en helt annan livskvalitet när man är utvilad och har fått de timmars sömn man behöver.

Tyvärr är det lite av ett dilemma det här med sömnen. Känns så kravlöst, lugnt och bra att koncentrera sig på kvällen och natten. Perfekt när man behöver få något gjort. Enligt ayurvedan betyder ju sen kväll och natt också ett skifte från kapha till pitta-tid, så det kanske inte är så konstigt att man är piggare och mer alert då. Och får lättare att koncentrera sig på saker som inte hinns med under dagen.

För egen del behöver jag nog en omstart och verkligen reflektera över hur jag lever. Att lära om helt enkelt. Det är också svårt att bromsa sig själv ibland. Har mycket idéer att förverkliga och ibland kommer de i en strid ström, det finns en massa saker man vill göra, men sedan säger kroppen ifrån och man får verkligen prioritera. Det blir inte lättare av att det är en massa saker som även känns som yttre krav. Det blir att helt tänka i nya banor i alla man gör, att hitta en ny takt och att lära sig att sålla bland den mängd händelser, information och annat som man dag efter dag får till sig. Det blir väldigt mycket trial and error, men så måste det nog vara.

Det sägs ju att vi i denna tid får så många intryck under en enda dag som man fick under en hel livstid för ca hundra år sedan. Inte konstigt att sjukdomar och symtom så lätt smyger sig på, dessutom i en tid där det främst känns som att görande är ett måste men varandet inte har en lika självklar plats i agendan. Mer human doing än human being.

Å andra sidan så finns det så mycket positivt att ta vara på, vara glad och tacksam över och som man får försöka ta vara på. En del eldsjälar därute som ger så mycket inspiration, och som man gärna skulle vilja ge så mycket tillbaka till!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s