Groundhog day

Just nu håller jag på att se filmen ‘Groundhog Day‘ streamad – eller Måndag hela veckan, som den heter på svenska, som är en komedi med Bill Murray och Andie MacDowell. Filmen kom redan 1993 men jag har blivit rekommenderad den och tycker att det är en film som håller än idag. Det handlar om en man som av en anledning upptäcker att han återupplever samma dag igen och igen och igen. Det är Groundhog day, en grå måndag och han hamnar på samma café med samma sällskap hela tiden. Redan andra gången/dagen han upplever måndagen igen så anar han att något inte står rätt till. Exakt samma nyheter på radion och han möter samma folk som säger samma repliker igen och igen och igen, och han får otäcka deja vu-känslor.

Efter några dagar blir han så frustrerad och ingen tror heller på vad han säger. Han börjar experimentera med tillvaron. Sen så bestämmer han sig för att ta livet av sig. Men inte heller det fungerar utan han vaknar återigen upp till samma dag. På något vis bara måste han ta sig ur den här dagen!

Det är en mycket intressant film, ur ett filosofiskt/psykologiskt perspektiv och den är ganska rolig också! Bra rollprestationer. Vissa filmer tycks hopplöst daterade, men det här är en som jag tycker har håller en bra standard även idag.

(tycks bara kunna posta videoklipp här)

Trailer:

Advertisements

3 thoughts on “Groundhog day

    1. Gör det, den är bra, har en intressant story! Dessutom fick den mig att tänka till lite också. Utan att avslöja för mycket om filmen. Huvudpersonen lär sig med tiden så mycket genom att göra om den här “trista” måndagen om och om igen, lär sig om sina medmänniskor och hur han ska bemöta dem och en massa andra saker på köpet. Därför mycket tänkvärd!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s