# 141 Juli / July , relaxing, animalmovie and Sthlm-movie

juli_bilden_1000

Det här är juli månads bild i fotoutmaningen. Som du kan se på bilden börjar färgerna få en mer brun toning, på fälten t.ex. pga värmen, än det gröna som var fallet med juni månads bild… Gräset runt omkring växer hej vilt och ogräset likaså… Insekter är det överallt och en får vara uppmärksam på fästingar och andra kryp.

Jag är ju egentligen inte med i utmaningen längre, men nu har jag semester och äntligen lite mer tid!! Det känns underbart. Så även om jag inte strävar efter att hinna med alla bilder på listan, så kommer jag att då och då utmana mig själv att gå ut och ta bilder och tolka teman, för att förhoppningsvis utveckla mitt bildseende lite. Går dessutom två fotokurser på distans, så jag har nytta av det i dem med.
Semester ja! Det var länge sedan jag hade semesterkänsla. Men nu när jag har jobbat och praktiserat hela våren och nyligen slutat så känns det verkligen, och det är en underbar känsla. Jag startade med att bara- vara i tre dagar och min livskvalitet höjdes från en 5-6 till en 9:a! Suveränt att kunna bara vara i nuet och t.o.m. ta sig tid att lukta på blommorna ordentligt. Och när man tar sig tiden att bara vara – utan att göra en massa saker på ren autopilot – så stiger det mer väsentliga upp till ytan, det som man verkligen vill göra. Samtidigt inser man vad som inte är lika nödvändigt längre. Alltså sparar en både tid, nytta och energi genom att göra ingenting. Reclaim your soul! Bra tid att göra det nu. Kände inte heller en massa olika typer av stress spöka i bakhuvudet som jag brukar göra.

Hann även fixa klart och lägga upp några kortfilmer/filmsnuttar på YouTube och jag tänkte visa någon varje dag. Den första är en kort en med lite olika djur. Ha det bra och ta hand om er!

road_800_juli

The same road as above, in another direction

Translation: I now have vacation for the first time in…ever!  And I really got that relaxing summer feeling now which is wonderful! Also, I have had the time to do; nothing. And just be, read and breath… Just smell the flowers, which is kind of amazing and it really cures the soul, it’s a way of healing your soul.

The photo above is #July in my photo contest for 365 photos. As you can see on the picture, the fields are more brown than green, because of the heat (well) and the warm and sunny weather.

Here is a movie called Animal expressions, first a cute little dog I met last autumn, then a sweet cat rolling around and after that two horses I use to say ‘hi’ too. Have a nice day, take care!

this is a movie from my visit in Stockholm, june:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s