Målarinspiration

img_400

Jag har fått ny inspiration till konst och måleri. För två veckor sen blev jag överraskande nog kontaktad av en assistent på ett välkänt galleri för samtida konst i Chelsea, New York, som på något vis hade hittat min portfolio på nätet (!) och nu uppmuntrade mig att delta med några av mina alster med foton och konst i deras portfolio för en kommande ‘review’ och även en konsttävling. Det här är den största uppmuntran jag fått i konstväg och jag har ju bara målat i drygt 1 år, även om jag haft ganska gedigna teoretiska kunskaper om konst och måleri ända sedan jag läste kurser i konst på gymnasiet. De senaste veckorna har jag därför ägnat mkt kraft och och energi åt att sätta mig in mer i konstens värld, gallerivärlden och även införskaffat nya bättre färger. Däribland oljefärger som var vattenlösliga och det var verkligen en helt annan känsla att måla med dem än med de gamla medelmåttiga oljefärgerna jag hade. Och vilken lyster sedan. Satsade också på bättre kvalitet gällande akrylfärger. Jag saknar verkligen aldrig inspiration, idéer har jag precis hela tiden, det är mer att jag saknar kraft, tid och ork att genomföra dem. Just nu får jag inspiration från de flesta håll men inte bara konstvärlden, utan allt omkring mig och även fotografier. Men om inte annat så är ju Pinterest är bra ställe att få inspiration om man skulle få idétorka.  Jag skulle också vilja kombinera porträttfotografi och konst på ett spännande sätt och försöker nu experimentera med det.

IMG_7093_300

workflow?

Two weeks ago I was contacted by a gallery in Chelsea, NY who encouraged me to participate in their portfolio for a review and a contest. It made me really happy! so now I try to learn as much as possible about art and things concerning art and galleries. I have also tried a new kind of oil colours which were great. I never experienced oil colors as easy to use and paint with before, so this was a new experience.

Advertisements

6 thoughts on “Målarinspiration

    1. Tack! Ja, onekligen gav det det, det var kul. Ett härligt galleri – Agora gallery – och sedan inser man hur fantastiskt många duktiga konstnärer det finns och hur talangfulla de är och hur mycket jobb det måste ligga bakom! Men jag fick mycket ny inspiration efter detta med 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s