Ugnsbakade rödbetor och sötpotatis samt hirspannkaka

IMG_2119_1200
S
weetpotatoe and beetroot

I går blev det ugnsbakade rödbetor och sötpotatis..mm, vad gott! Har inte gjort särskilt mycket rätter med vare sig det ena eller andra tidigare, men sötpotatis är ju otroligt gott, gjorde även en slags rösti på det för ett tag sedan, och rödbetan är ju härligt saftig och god och så enormt nyttig – den renar blodet. Den har även i århundraden använts i folkmedicinen mot blodbrist, menstruationsproblem och störning i njurarna. Kraftfulla antioxidanter i rödbetan har visat sig förstärka reningsprocessen i levern och bidrar till skydd mot hud-, lung- och tjocktarmscancer.
Jag köpte en påse med rödbetor så jag har kvar en hel del än och tänkte göra rödbetsbiffar och faktiskt också prova Borstj – rödbetssoppa – som inte är en rysk nationalrätt, utan faktiskt kommer från Ukraina. Ursprunget är att det ska vara nötkött i, men jag tänkte göra den vegetariska varianten.

 

IMG_2106_800
Provade att göra hirspannkaka/omelett för ett tag sen. En helt ny kombination som jag kom på, men riktigt god och mättande och hirs är ju nyttigt. här tillsammans med spenat och yoghurt. 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s