Inför valet (gamla valaffischer)

Valet stundar i morgon och jag röstade redan i onsdags. Valet föll på Miljöpartiet (som många gånger förut) men övervägde även F! denna gång. Det som är positivt denna valrörelse är att det känns som att det är många som engagerar sig i valet, mer än vanligt. Många saker i Sverige som krisar på flera fronter och så särskilt mycket positivt (när det gäller vård, skola, omsorg, integration) har inte hänt i Sverige under de åtta år som alliansen haft makten. Oerhört många individer som kommit i kläm pga för lite personal inom vården, köer eller knepiga regler i hälso- och sjukvårdsfrågor. Vad det gäller arbetslösheten så har det inte precis blivit mycket bättre. Klimatfrågor är inte heller något vi kan vänta med att ta itu med, utan fler “gröna beslut” klimatsmarta beslut måste tas. Tänker också på hur vi ska kunna göra det bättre för de invandrare som kommer hit, och hur klimatet människor emellan i Sverige kan bli mjukare och mer vänligt. Den rasism som frodas nu är otäck. Men det är allas vårat ansvar.
Står du i valet och kvalet av vad du ska rösta på, eller har du det klart för dig? I vilket fall så bjuder jag här på ett utbud av lite gamla valaffischer från olika årtionden. Den enda som är från i år är Piratpartiets.

9_120340988 1991 janne och maggan bort_sloserivalaffisch-vpk-1979 Affisch 82

affisch-en-fast-kurs-med-folkets-fortroende ATP_AFFISCH AVF 5 1920    dsc00575 ny_demokrati obeg4 SAP 3 1938  valaffisch SAP valaffisch-socialdemokraterna val2014_annorlunda

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s